تأکید رهبر معظم انقلاب بر دانشبنیان کردن کشاورزی
رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار جمعی از تولیدکنندگان و فعالان صنعتی گفتند: مسئولان پرتلاش با «ایجاد سند نقشه راهبردی صنعتی» و «مدیریت، هدایت، نظارت و حمایت از تولید» مسیر کاهش و رفع آسیبها و «شتاب گرفتن تولید، اشتغال و پیشرفت کشور» را با تلاش بیشتر ادامه دهند تا آثار این روند در زندگی مردم نمایان شود. ایشان «دانشبنیان و فناورانه کردن کشاورزی» را ضروری دانستند و افزودند: کشت گلخانهای قابل توجه است اما با آن نمیتوان کشور را اداره کرد و با توجه به زمین، خاک و آب موجود در کشور، باید با دانشبنیان کردن کشاورزی و یافتن الگوی مصرف بهینه، از نابودی خاک و هدررفت آب جلوگیری، و صرفهجویی در آب را به صورت جدی دنبال کرد. رهبر انقلاب با یادآوری سخنان همه صاحبنظران داخلی و خارجی درباره ظرفیتهای فراوان و امکانات گسترده ایران گفتند: اگر مدیران کارآمد، پرتلاش و دلسوز از این ظرفیتها استفاده صحیح کنند، یقیناً وضع چندین برابر متفاوت خواهد شد. ایشان با اشاره به اهمیت و استفاده حداکثری ایشان از مشاورههای متخصصان و کارشناسان، گفتند همه مسئولان با بهرهگیری از دیدگاههای صاحبنظران برای اجرای کامل توصیههای قبلاً بیان شده، همت کنند که هدایت، نظارت و حمایت از تولید به جای دخالت دولت، بهبود محیط کسب و کار، انضباط مالی، رفع موانع تولید، آسانسازی اخذ مجوز فعالیتها، ایجاد پنجره واحد صدور مجوز، سیاستهای تشویقی برای فعالیتهای مولد، دانشبنیان کردن زنجیره تولید، مبارزه با فساد، حمایت از صنایع داخلی و مبارزه قاطع و بیرحمانه با قاچاق از جمله این توصیههاست.
نقش بیبدیل راهیان نور در شکلگیری نسل آینده/ دفاع مقدس تجلی واژه جهاد در عرصه عمل است
یکصد و دومین جلسه شورای سیاستگذاری راهیان نور کشور با حضور سردار سرلشکر پاسدار محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و جمعی از مسئولان لشکری و کشوری، مشاور رییس ستاد مرکزی راهیان نور، معاون توسعه مدیریت و منابع و مدیر کل امورایثارگران وزارت جهادکشاورزی در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
سومین همایش حقوقی
سومین همایش تخصصی مدیران حقوقی وزارت جهادکشاورزی در مورخ 3/3/ 1401 با حضور جناب آقای دکتر رنجبر مشاور محترم معاون وزیر در امور و دبیر کمیته تخصصی آموزش و تحقیقات شورای راهبردی حقوقی وزارت و اساتید برجسته در این زمینه برگزار گردید. در ابتدای جلسه جناب آقای دکتر رنجبر در خصوص اعمال مسئولیت نیابتی مدیران بالا دست نسبت به کارمندان و به تبع اجرای ماده 142 قانون مجازات را یکی از مهمترین عوامل پیشگیری از جرائم دانست . وی افزود جرم انگاری ترک فعل مدیران را اولین گام برای جلوگیری از جرایم اقصادی است. در ادامه آقای عزیزکمالی مدیرکل محترم دفتر امور حقوقی وزارت متبوع در خصوص راهکارهای کنشی جرائم اقتصادی از جمله شفاف سازی قراردادها مطالبی را ارائه نموند. در پایان جلسه جناب آقای دکتر صبوری پور عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی مباحثی در خصوص جرائم اقتصادی و ابهامات قانونی ماده 36 قانون مجازات ارائه نموده و جناب آقای دکتر نیازپور نیز توضیحات مبسوطی مبنی بر شیوه های دادرسی جرایم اقتصادی و ضرورت دادرسی افتراقی اینگونه جرایم بیان نمودند.
دومین همایش علمی حقوقی وزارت جهادکشاورزی
این جلسه با حضور آقای دکتر رنجبر مشاور حقوقی ،دبیر و عضو کمیته تخصصی آموزش و تحقیقات شورای راهبردی حقوقی وآقای فداکار مدیرکل محترم حقوقی،مدیران،مشاوران،کارشناسنان حقوقی ومدیران محترم حقوقی استانها و سازمانهای تابعه در روز سه شنبه1400/12/17 سالن نعمتی جم با تدریس استاد محترم آقای دکتر سید حسن حسینی مقدم بصورت ویدئو کنفرانس تحت عنوان " آیین تنظیم قرار دادها" هم اکنون در حال برگزاری است .
سومین کار گروه پیشگیری از جرایم و شناسایی گلوگاه فساد
این جلسه با حضور آقای دکتر رنجبر مشاور حقوقی معاونت توسعه مدیریت و منابع و اساتید دانشگاه علامه طباطبایی و شهید بهشتی ، دانشگاه شمال،وکلا و مشاورین قوه قضاییه و نیروی انتظامی و اعضای مدعو جهت پیشگیری از جرایم حوزه وزارت جهاد کشاورزی درسالن جلسه ساختمان 16 طبقه وزارت جهاد کشاورزی در تاریخ 1400/12/16 تشکیل شد . اهم مصوبات جلسه : ایجاد مراجع پیشین و پسین نظارت بر قرارداد بین المللی-ایجادقوانین خاص برای وضعیت خاص از جمله برای قرارداد بین المللی در وضعیت تحریم-رعایت اصل شفافیت در قرارداد بین المللی و تسهیل دسترسی مقامات بالا دست به قرارداد بین المللی-نسخ قوانین مزاحم در قراداد بین المللی و ایجاد هماهنگی بین دستگاه های اجرایی-تسهیل در تامین ارز های خارجی در قراردادهای بین المللی کالاهای اساسی-عدم ایجاد انحصار در قرارداد های بین المللی
نشست صمیمانه مقام عالی وزارت با مدیران ، مشاوران همکاران معاونت توسعه مدیریت و منابع
دکتر ساداتی نژاد، وزیر جهاد کشاورزی، بر لزوم تعامل بیشتر بانک کشاورزی برای پرداخت تسهیلات به کشاورزان تاکید کرد. سید جواد ساداتینژاد در نشست هماندیشی با همکاران معاونت توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی با اشاره اینکه این وزارتخانه وظیفه تأمین امنیت غذایی مردم را بر عهده دارد، گفت: در حال حاضر زنجیره کامل از تولید تا سفره در اختیار وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته و فعالیت ما در چند ماه اخیر در تنظیم بازار موفقتر از گذشته بوده است. به گفته وی، در آینده در کالاهای اساسی و سفره مردم که دغدغه رئیسجمهور است موفقتر از گذشته عمل میکنیم. وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که هدف اصلی جهاد کشاورزی در اعتلای زیربخشهای زراعت، امور دام، باغبانی و ... است، افزود: ما باید در راستای هدف با قدرت حرکت کنیم و یکی از پشتوانههای اصلی برای رسیدن به اهداف وزارت جهاد کشاورزی، توجه به منابع انسانی و معاونت توسعه مدیریت و منابع این وزارتخانه است. به گفته وی، معاونت توسعه مدیریت و منابع، در رساندن امکانات برای نیل به هدف نقش ضروری دارد و کوچکترین خللی در این بخش زمین خوردن هدفهایمان را در پی دارد. ساداتینژاد بر توجه به نیروی انسانی تأکید و تصریح کرد: باید کمک کننده در حوزه رفاهی باشیم تا نیروی انسانی فعال در مجموعه رضایت سازمانی داشته باشد. مقام عالی وزارت بر اهمیت تشکیل ستاد رفاهی در وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد و گفت: این حرکت ارزشمند بوده که باید با قدرت دنبال شود و خروجی آن واجد ارزش است. به گفته وی، در بحث مسکن کارکنان وزارت جهاد کشاورزی نیز با سرعت پیش میرویم و برای رفع موانع تلاش میکنیم. ساداتینژاد با اشاره به اینکه کارکنان وزارت جهاد کشاورزی و کشاورزان از ظرفیت بانک کشاورزی برای دریافت تسهیلات بهرهمند نیستند، گفت: در این زمینه نوع تعامل بانک با وزارت جهاد کشاورزی از ستاد تا حوزه اجرایی باید پررنگتر شود. وی با اشاره به دغدغهی خود در حوزه جذب نیروی انسانی در وزارت جهاد کشاورزی گفت: ممنوعیت جذب نیروی انسانی در دولت خطای استراتژیک بوده که افت کارآمدی و درنهایت کاهش آن را در پی داشته است. وزیر جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنان خود عدم وجود اطلاعات و دادهها را یکی از ضعفهای وزارت جهاد کشاورزی عنوان کرد و افزود: این مهم ما را با چالش در تأمین امنیت غذایی مواجه میکند و یکی از مهمترین فعالیتها در این زمینه راهاندازی رصدخانه کشاورزی ایران است. به گفته وی، رصدخانه کشاورزی ایران سبب میشود تا بتوانیم با در اختیار داشتن اطلاعات، امنیت غذایی کشور را برنامهریزی کنیم. ساداتینژاد تصریح کرد: اینکه بتوانیم غذای سالم و بدون دغدغه و با آرامش برای مردم تأمین کنیم، برای ما مایه افتخار است.
اعضای شورای سیاست گذاری و کمیته علمی فرهنگ و مدیریت جهادی مشخص شد
جلسه مشترک شورای سیاستگذاری و کمیته علمی دوازدهمین همایش فرهنگ و مدیریت جهادی در روز شنبه 23 بهمن ماه سال جاری در سالن جلسات حوزه نمایندگی ولی فقیه با حضور حجت السلام والمسلمین سید حسن ربانی نماینده محترم ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی ، دکتر متکان معاون توسعه مدیریت و منابع ، دکترخیام نکویی معاون وزیر و رییس سازمان تحقیقات ، آموزش و ترویج کشاورزی ، حجت الاسلام رحمانی مهر مدیرکل دفتر حوزه ، شاهمرادیان معاون امور فرهنگی و آموزش نماینده ولی فقیه ، دکتر یاسی مشاور عالی نماینده محترم ولی فقیه دکتر امانپور مدیرعامل کانون جهادگران جهاد سازندگی ، دکتر حاجی احمدی عضو شورای سیاستگذاری همایش ، دکتر مرتضوی عضو شورای سیاستگذاری همایش و جمعی از مسئولین و مدیران برگزار شد . در این جلسه حجت الاسلام والمسلمین سید حسن ربانی نماینده محترم ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی ضمن تبریک ولادت با سعادت حضرت جواد الائمه (ع) و تبریک ایام الله دهه مبارک فجر از حضور پرشور ملت شریف ایران در راهپیمایی 22 بهمن قدردانی کرد و گفت : مردم شریف ایران اسلامی بر گردن ما حق دارند و با توجه به مشکلات معیشتی و اقتصادی که دارند باز هم با حضور پرشور در راهپیمایی 22 بهمن ماه شرکت کردندو حماسه ای دیگر آفریدند. در این جلسه نماینده محترم ولی فقیه در ضرورت اثر بخش و کاربردی بودن همایش تاکید نمودند و اشاره کردند ؛ کار گروه های تخصصی همایش بایستی با اهتمام و جدیت نسبت به شناسایی به مسائل اساسی در عرصه های امنیت غذایی با رویکرد فرهنگ و مدیریت جهادی ،اهتمام کافی و لازم را داشته باشند در انتهای جلسه اعضاء شورای سیاست گذاری همایش معرفی و احکام ایشان توسط نماینده محترم ولی فقیه اهداء گردید. اعضاء شورای سیاست گذاری عبارتند از آقایان متکان،خیام نکویی،حاجی احمدی،مرتضوی،یاسی،حجت الاسلام رحمانی مهر ،شاهمرادیان اعضا کمیته علمی عبارتند از آقایان زند(عضو کمیته علمی دوازدهمین همایش فرهنگ و مدیریت جهادی)،پالوچ(دبیر کارگروه تخصصی «توسعه روستایی و کشاورزی پایدار با فرهنگ و مدیریت جهادی »،خلج(دبیر کارگروه تخصصی «نقش فرهنگ و مدیریت جهادی در اصلاح الگوی مصرف و سلامت غذا »،منصور(دبیر کارگروه تخصصی «نقش فرهنگ و مدیریت جهادی در حفاظت از منابع پایه مرتبط با امنیت غذایی »)،قادری فرد دبیر کارگروه تخصصی «توزیع شایسته و دسترسی عادلانه به غذا با فرهنگ و مدیریت جهادی »،جلالی دبیر کارگروه تخصصی «آسیب شناسی و راهکارهای تحقق انسجام مدیریتی در امنیت غذایی بر اساس فرهنگ و مدیریت جهادی »،میررحیمی (عضو کمیته علمی دوازدهمین همایش فرهنگ و مدیریت جهادی )و مخبر دزفولی (عضو کمیته علمی دوازدهمین همایش فرهنگ و مدیریت جهادی) لازم به ذکر است آقای دکتر حاجی احمدی بعنوان دبیر همایش و مسئول کمیته علمی منصوب گردیده اند.
حمایت دولت از بخش خصوصی در توسعه اقتصاد کشاورزی/ اراضی کشاورزی مازندران توسط قرارگاه خاتم زهکشی میشود
آقای دکتر متکان معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی گفت: سیاست دولت و وزارت جهاد کشاورزی حضور سرمایهگذاران بخش خصوصی و غیردولتی شدن توسعه اقتصاد کشاورزی است که این برنامه را به طور جدی دنبال میکنیم. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، علیاکبر متکان در مراسم افتتاح گلخانه هیدروپونیک آنتوریوم در شهرستان آمل همزان با افتتاح 59 پروژه بخش کشاورزی استان مازندران به مناسبت دهه مبارک فجر، نقش دولت را برای توسعه کشاورزی، حمایتی عنوان و بیان کرد: اغلب پروژههای افتتاحی امروز در مازندران مربوط به بخش خصوصی است که در استانهای دیگر نیز به چنین شکل خواهد بود. وی افزود: دولت برای توسعه کشاورزی استان مازندران پروژههای بزرگی را در نظر دارد که در این میان ساماندهی اراضی در حوزه زهکشی در اولویت است. معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهاد کشاورزی، هدف از اجرای طرح زهکشی اراضی کشاورزی مازندران را ایجاد بستر مناسب برای کشت دوم و سوم سالانه در این اراضی اعلام کرد. وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر قرارداد زهکشی اراضی کشاورزی مازندران با قرارگاه خاتمالانبیا (ص) و نیروهای مسلح بسته و مقرر شد از سال آینده وارد فاز اجرایی شود. متکان ادامه داد: در مرحله نخست این پروژه در اراضی مرکزی، دلتای رودخانه هراز و شرق مازندران در وسعت 150 هزار هکتار اجرایی خواهد شد. معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت جهادکشاورزی، پروژه ساماندهی اراضی شیبدار و همچنین آبیاری نوین را از دیگر برنامههای دولت برای توسعه کشاورزی مازندران عنوان کرد و گفت: در حال تنظیم سند آن برای دریافت مصوبه در سفر استانی رئیس جمهوری به مازندران در آینده نزدیک هستیم. لازم به ذکر است؛ با حضور متکان معاون وزیر جهاد کشاورزی، حاجیپور نماینده مردم آمل و رییس مجمع نمایندگان استان، شهیدیفر رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران و سایر مدیران استانی و شهرستانی، گلخانه مدرن 15 هزار متری پرورش گلهای زینتی لاریجانی در روستای رفیعآباد، با بهرهبرداری همزمان 59 پروژه بخش کشاورزی استان مازندران در ایامالله دهه مبارک فجر افتتاح و به بهرهبرداری رسید.
افتتاح همزمان 59 پروژه کشاورزی مازندران باحضور استاندار و معاون وزیر جهاد کشاورزی
بمناسبت گرامیداشت دهه مبارک فجر، 59 پروژه کشاورزی مازندران باحضور استاندار و آقای دکتر متکان معاون توسعه مدیریت و منابع جهاد کشاورزی، نماینده مردم آمل و رییس مجمع نمایندگان استان، رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران و سایر مسوولان استانی و شهرستانی در آمل افتتاح و بهره برداری شد.
سومین جلسه شورای سیاستگذاری فرهنگی وزارت جهاد کشاورزی
این جلسه روز چهارشنبه 20 بهمن ماه سال جاری در سالن جلسات حوزه با حضور شخصیتهایی از جمله حجت الاسلام سیدحسن ربانی نماینده ولی فقیه، روح الله رحمانی مهر مدیرکل دفتر حوزه، علی اکبر متکان معاون توسعه مدیریت و منابع، قربانی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی، خیام نکویی معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات و ترویج کشاورزی و جمعی از مدیران برگزار شد پیرامون موضوع "بررسی پیشنویس سند فرهنگی حوزه نمایندگی ولی فقیه" بحث و تبادل نظر صورت گرفت. در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین سید حسن ربانی با بیان اینکه یکی از وظایف اصلی ما یادآوری حرکت عظیم انقلاب اسلامی است، گفت: ما توانستیم به فضل خداوند از حیله دشمنان جهانی بیرون آییم که کار بزرگی صورت گرفته است. نماینده ولی فقیه افزود: اعتقاد ما به ضرورت انجام کار فرهنگی است که این مهم در حوزه نمایندگی ولی فقیه به سرانجام برسد. وی به تاکید مقام معظم رهبری در تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره و اضافه کرد: این بدان معناست که مأموریتهای این نهاد انقلابی باید تغییر و شاهد تحول در فرهنگ جامعه باشیم. حجت الاسلام ربانی در پایان خاطرنشان کرد: حوزه نمایندگی ولی فقیه نیازمند تغییر و تحول است که باید در مأموریتهای خود اصلاح، ارتقاء و تحول فرهنگی ایجاد کنیم و این امر زمانی حاصل می شود که خود تغییر کنیم.